Skip to main content

NRVAs eierkommuner ber deg bruke mindre vann!

I en periode ber NRVAs eierkommuner deg om å bruke mindre vann.
Våren er en tid hvor mange bruker en del vann, men på grunn av den ekstraordinære situasjonen vi nå står i trenger vi at alle i en periode bruker mindre vann. Du kan bruke vann som normalt til drikking, matlaging og en kort dusj. Men vi har følgende, klare oppfordring til alle: Begrens vannforbruket. Unngå vask av bil, spyling av gårdsplass og dropp badekaret denne uka.Hvis alle sparer minst 10 %
Dersom vi sammen klarer å bruke mindre vann i en periode, sikrer vi fortsatt trygg vannforsyning fra reservevannkildene til de områdene som nå er forsynt med reservevann, og ikke må koke vannet. Klarer vi å redusere vannforbruket vårt med bare 10 % er mye gjort. Det klarer vi sammen, med noen små grep i hverdagen.

Hvorfor er det begrenset med vann nå?
NRVA får drikkevannet vårt fra Glomma. På grunn av snøsmelting og vårløsning er det så mye grums i elvevannet at vannbehandlingsanlegget ikke klarer å rense vannet godt nok. I deler av Lillestrøm og Lørenskog må nå innbyggere koke drikkevannet. I de øvrige delene av NRVAs forsyningsområde får kommunene reservevann fra andre kilder, og koking unngås. Kommunene ber deg om å redusere vannforbruket med ønske om å ha god nok kapasitet av reservevann.

NRVA jobber på spreng for at vannkvaliteten skal bli bra. La oss sammen holde vannforbruket nede frem til kvaliteten på vannet igjen er god nok.

Dette gjelder for alle innbyggere som ikke har mottatt kokevarsel, de som har fått kokevarsel skal fortsette og koke vannet til kommunen gir beskjed.