Sjekk drikkevannet for E.coli

E.coli er en bakterie som stammer fra tarminnhold fra mennesker eller dyr, og som indikerer at vannet også kan inneholde sykdomsfremkallende bakterier. NorAnalyse kan analysere drikkevannet ditt for E. coli og andre bakterier.

 Sjekk vannet for E.coliDrikkevannsforskriften fastsetter at det ikke skal kunne påvises E.coli i drikkevann. Grenseverdien er satt til <1 /100ml prøve.

E.coli-bakteriene dør når de ikke er i et varmblodig dyr, men de kan overleve noen uker i naturen. Ved funn av E.coli må vannet varmes opp til kokepunktet eller desinfiseres på annen måte før det kan drikkes eller brukes til matlaging.

Dersom man har mistanke om spesielle problemer når det gjelder den mikrobiologisk vannkvaliteten, for eksempel relatert til en mulig forurensningskilde, kan man ta kontakt med det lokale Mattilsynet (tlf. 06040) for å få veiledning i hvilke analyser som bør utføres.

Sentralbord

64 84 54 00

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Postadresse
Pb 26, NO-2011 Strømmen

Besøksadresse
Ruth Maiers gate 22, 1466 Strømmen

Organisasjonsnummer
892 110 972 MVA