Avløpsnett

Avløp fra boliger og virksomheter ledes i kommunalt avløpsnett frem til det interkommunale nettet. NRA IKS eier anlegg som benyttes av mer enn èn kommune. Dette omfatter ca. 1 km hovedavløpsledninger, 3 km avløpstunnel og to pumpestasjoner (PA1 og PA7).

2.2 Avløpsnett 2Avløpsvannet fra Lørenskog går i avløpstunnel med selvfall inn til renseanlegget. Fra Rælingen pumpes vannet fra Nordby til PA1 og videre til renseanlegget. Fra Lillestrøm kommer det meste inn til PA1, med unntak av vannet fra Sagdalen og Skjetten som møter avløpsvannet fra Lørenskog og PA1 ved innløpet til renseanlegget.

Før innløpet samles alt avløpsvannet i et ”basseng” som også fungerer som et utjevningsmagasin. Her kan vi lagre avløpsvann når det er mye nedbør, og ta inn mer ved lite nedbør. Innløpsmengden kan variere fra ca. 250 til over 800 liter pr. sekund.

NRA IKS har i tillegg til de anlegg selskapet eier, også inngått avtale om driftsansvar for en del hovedledninger, inklusive 13 pumpestasjoner, samt drift av 8 lokale pumpestasjoner i Rælingen. 

Pumpestasjonene transportere avløpet videre i hovedledninger, og har i tillegg påslipp fra det kommunale ledningsnettet. Oversikt over pumpestasjonene finner du her:

Sentralbord

64 84 54 00

E-post
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Postadresse
Pb 26, NO-2011 Strømmen

Besøksadresse
Ruth Maiers gate 22, 1466 Strømmen